Кошик
494 відгуків
Минимальный заказ на саженцы в корзине и по тел =200 грн  

Поговоримо про салатах! Про властивості, смак і не тільки...


Почнемо з Романо
Романо вважається найстарішим з усіх салатів! Це відмінне джерело вітамінів А і С, а також кальцію і заліза. Саме романо слід використовувати для всім відомого і такого популярного салату «Цезар».

Радичио
Вважається прийшли з Італії. Радичио непогано поєднується з цибулею, часником, кмином. Зазвичай салат радичио використовують в міксі зелених салатів. Його гіркуватий горіховий присмак чудово підкреслить всі інгредієнти готового страви. Однак, якщо салат радичио піддати теплової обробки, смак кінцевого продукту буде приємно солодкий і пряний. В Італії, наприклад, прийнято подавати обсмажені в першокласному оливковій олії або вини салатні листя радичио.

Латук
Латук ділиться на листовий і качанний. Салат латук чудово підходить для овочевих салатів. Щоб приготувати латук достатньо помити салат порвати руками зелені листя, приправити спеціями, додати оливкове масло і сік лимона. Щоб листя стали хрусткими, їх треба потримати в холодній воді. Салат латук зберігає свої відмінні смакові властивості і після термічної обробки. Тому його часто додають в овочеві соуси, сате або рагу.

Фриссе
Фриссе - це різновид «кучерявого салатів». «Дружить» з цибулею, часником, чебрецем, а також з іншими кучерявим салатами. Салат фриссе надає кінцевому страви легку гірчинку в смаку. Його подають сирим або тушкованим, зазвичай з креветками, рибою, цитрусовими або сиром.

Корн
Корн відрізняється від інших видів своїми дрібними темно-зеленими листочками, зростаючими "трояндочками". У його дрібних темно-зелених листочків пряний смак і ніжний аромат. Корн хороший з шматочками бекону, крутонами, цибулею, цитрусовими і горіхами.

Крес-салат
Крес-салат схожий на корн, тільки смак його ще більш пікантний. Це прекрасне джерело вітамінів А і С. Гурмани стверджують, що крес-салат здатний перетворити будь-яку страву на вишуканий делікатес. Зелені паростки салату використовуються при приготуванні різних салатів і холодних супів. Хороший він і як приправа або гарнір до рибних і м'ясних страв, сиру, ковбас.

Рукола
Рукола на вигляд нагадує листя кульбаби. Цей салат багатий мінеральними речовинами, в ньому багато йоду і вітаміну С. Рукола ідеально доповнює інші зелені салати, а її ні з чим не порівнянний гостро-пряний смак найкраще підкреслюють оцет і пармезан. Нерідко рукколу додають в популярну приправу песто.

Лоло-россо
Лоло-россо відрізняється яскравим забарвленням листя (поєднання зеленого з бордовим). Інтенсивний, з легким горіховим відтінком, злегка гіркуватий смак лоло-россо чудово поєднується не тільки з іншими овочами: його добре подати до стейкам, бефстроганов або антрекоту. Лоло-россо нерідко використовують в якості інгредієнта в гарячих салатах або овочевих рагу. Причому в такі страви додають свіжі листя лолло росса, не піддавалися тепловій обробці.

Айсберг
Айсберг – самый популярный сорт салата, который напоминает белокачанную капусту, да и хрустит, точно так же. По своему вкусу салат Айсберг относительно нейтрален, поэтому он хорошо сочетается с любыми ингредиентами. Птица, буженина, вареные яйца с этим салатом образуют замечательные и питательные блюда. Айсберг долго может храниться в холодильнике, потому что он является единственным из всех видов салата, который совершенно не боится холода. 

Оаклиф 
Оаклиф дуже чутливий до перепадів температури і категорично відмовляється ночувати у холодильнику, тому готувати його потрібно в день покупки. Особливо смачний оаклиф з печерицями, копченим лососем, крутонами, часником і авокадо.
 
Інші статті