Кошик
494 відгуків
Минимальный заказ на саженцы в корзине и по тел =200 грн  

Заготовки на зиму. Борщова заправка.


Період заготовок на зиму ще не закінчився, а в повному розпалі, так як ще на ділянках залишилася не прибрана буряк, морква, капуста – це найостанніші овочі, які потрібно прибирати в осінній період. І зараз я розповім, як готується борщова заправка, яка стане вам вірним помічником взимку.

Нам знадобиться:
Буряк – 1,7 кг
Морква – 400 гр.
Капуста – 200 гр.
Цибуля – 250 гр.
Петрушка – 100 гр.
Томатна паста – 10 ч. ложок
Сіль – 15 ч. ложок
Цукровий пісок – 15 ч. ложок
Оцтова есенція 70% — 1 ч. ложка

Приготування:

У першу чергу потрібно підготувати всі овочі. Зробити це можна напередодні того дня, коли будете готувати борщову заправку. Буряк відваріть протягом 30 хвилин. Морква також зваріть – варіть 20 хвилин. Попередньо всі овочі ретельно вимийте. Відвар, в якому варився буряк не виливайте, ми його будемо використовувати для подальшого приготування нашої борщової заправки.

250 гр ріпчастої цибулі очистіть і подрібніть.
Капусту нарізати соломкою, але не дуже.
Відварену буряк порізати соломкою – я це зробила на тертці, виходить нічим не гірше.

Моркву теж подрібніть на тертці або наріжте соломкою.

Подрібніть петрушку, я петрушку не використовувала, оскільки смак з нею трохи змінюється.Всі складіть у велику каструлю.

Далі в каструлю додаємо 5 склянок бурякового відвару, про який я говорила раніше, 10 чайних ложок томатної пасти, 15 чайних ложок солі, 15 чайних ложок цукру.
Ставимо каструлю на вогонь. Доводимо борщову заправку до кипіння і кип'ятимо всього 5-6 хвилин. В кінці варіння додаємо 1 ч. ложку оцтової есенції.Гарячої розкладаємо у стерильні банки і закатуємо стерильними кришками. Укутайте всі банки в ковдру до повного охолодження.

Ще одна заготовка на зиму у вигляді борщової заправки готова! Вихід з цієї норми, приблизно 8 півлітрових банок.
 
Інші статті