Кращі рецепти трав'яного чаю
- Вранці слід пити тонізуючий чай (дягель, листя суниці, квіти і листя конюшини, лимонник, лаванда, любистик).
- Ввечері треба пити заспокійливі трав'яні чаї (звіробій, іван-чай, малина (листя), м'ята перцева, ромашка, меліса, первоцвіт, лист вишні тощо).
- Взимку або ранньою весною бажано пити полівітамінні трав'яні чаї (листя малини, ожини, чорної смородини, кропиви, моркви, плоди шипшини, горобини, барбарису, обліпихи, чорної смородини тощо).
- Влітку трав'яні чаї готують тільки зі свіжих трав, цей період року потрібно використовувати з максимальною користю для організму.
Суничний.
10 г сушених листя суниці, 2 г звіробою, 2 г м'яти, 200 мл води. Обполоснути Чайник окропом, засипати суміш листя, залити окропом і настояти 7-10 хв.
Брусничний чай.
12 г сушених листя брусниці, 10-15 г цукру, 200 мл води. Обполоснути Чайник окропом, засипати листя брусниці, залити окропом і настояти 10-15 хв, додати цукор і розлити в чашки.
Шипшиново-медовий.
20 г плодів шипшини, 15 г меду, 5 г лимонного соку, 200 мл води. Сушені плоди шипшини подрібнити, залити окропом, варити 10 хв в емальованому посуді при закритій кришці, настояти 10 хв. Відвар процідити. Додати мед, лимонний сік.
Горобиновий.
30 г сушених ягід горобини звичайної, 5 г сушених ягід малини, 2 г сушених листя чорної смородини. Суміш заварюють в чайнику, настоюють 5-7 хв. Використовують як заварку.
З шипшини і чебрецю.
10 г сушених плодів шипшини, 5 г сушених листя чебрецю, 15 г меду, 200 мл води. Плоди шипшини подрібнити, залити окропом і варити 5 хв, потім додати листя чебрецю. Настояти 10 хв, процідити, додати мед.
Вітамінний.
20 г сушених плодів шипшини, 10 г сушених плодів горобини, 5 г сушених листя материнки, 200 мл води. Сушені плоди подрібнити, залити окропом і варити 5 хв, потім додати листя материнки і настоювати 10 хв.
http://свежаяягода.com.ua/
Інші статті