Пряний буряковий суп-пюре
Інгредієнти:
2 великі буряки ( 1 кг)
4 ст. л. оливкового масла
2 великі цибулини (у мене була 1 фіолетова, друга звичайна цибулина)
4 стебла селери, порізати
1 ст. л. натертого свіжого кореня імбиру
1/2 ч. л. сушеного коріандру
1 ч. л. солі
мелений чорний перець за смаком
3 чашки овочевого бульйону
Спосіб приготування:
1. Буряк добре промиваємо щіткою, витираємо насухо паперовими рушниками, щільно загортаємо у фольгу і відправляємо запікатися в заздалегідь розігріту на 220 градусів духовку. Буряк можна і просто зварити, але повірте, найсмачніша саме запечена Запікати потрібно близько години. Якщо запечена буряк легко протикається виделкою – готово.
2. У каструлі з товстим дном розігріваємо оливкову олію на середньому вогні. Обсмажуємо цибулю і селеру приблизно 10 хвилин, до м'якості.
3. Тим часом очищаємо і ріжемо невеликими кубиками буряк.
4. Додаємо в каструлю до цибулі імбир, обсмажуємо 2 хвилини. Додаємо кубики буряків і спеції, перемішати. Вливаємо в каструлю овочевий бульйон (або воду), доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімального. Накриваємо каструлю кришкою і готуємо хвилин 20, поки овочі не стануть дуже м'якими.
5. Знімаємо каструлю з вогню і за допомогою заглибного блендера пюрируем суп. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. http://свежаяягода.com.ua/
Інші статті